Easy Granola recipe #MotivationMonday #6
Τα δημητριακά του εμπορίου είναι συχνά γεμάτα ζάχαρη και γλυκαντικά τα οποία είναι τα κάνουν να μην είναι όσο υγιεινά όσο νομίζουμε.
Η καλύτερη και πιο σίγουρη λύση είναι να φτιάχνουμε τα δικά μας υγιεινά σπιτικά δημητριακά!
Σήμερα λοιπόν θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πως φτιάχνω τη δική μου σπιτική granola χωρίς ζάχαρη.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Η καλύτερη και πιο σίγουρη λύση είναι να φτιάχνουμε τα δικά μας υγιεινά σπιτικά δημητριακά!
Σήμερα λοιπόν θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πως φτιάχνω τη δική μου σπιτική granola χωρίς ζάχαρη.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 2 ποτήρια νιφάδες βρώμης
- 1/2 ποτήρι αμύγδαλα ανάλατα σπασμένα
- 1 ποτήρι αμύδγαλα ανάλατα ολόκληρα
- 1/2 ποτήρι λιναρόσπορο
- 1/2 ποτήρι ηλιόσπορο
- 3/4 ποτήρι σταφίδες
- 1/2 ποτήρι φοινίκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 3 κουταλιές μέλι
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1/2 ποτήρι goji berries
- ό,τι άλλο θέλετε
Αναμιγνύουμε τη βρώμη με τους ξηρούς καρπούς μαζί με το λάδι και το μέλι και απλώνεται σε ένα ταψί με λαδόκολα και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν, αναμιγνύοντας συχνά με μια ξύλινη κουυτάλα για να μην αρπάξουν από κάτω,
5 λεπτά πριν τα βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και αναμιγνύουμε.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάρα πολύ καλά και τα αποθηκεύουμε για 2 βδομάδες σε καλά κλειστό δοχείο.
Εάν θέλεται μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα.
Brunette S
xx
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου